| Moskvich Liiga foorum —› VÕISTLUSED —› Kõpu rahvaralli 2010 |
| . 1 . 2 . >> |
| Postitaja | Tekst |
|
|
Postitatud: 16.01.2010 18:23:08 Toetudes autoriteetsetele anonüümsetele allikatele julgen suure tõenäosusega väita, et käesoleva aasta 6. veebruaril toimub Mulgimaal rahvaralli "I Kõpu Rahvaralli". Korraldajad enamuses samad, kes iidsetel aegadel tegid Mulgi rahvarallit. Paraku on juhendi avalikustamine viibinud mitte-maistel põhjustel, kuid jälgige pingsalt sellist raskesti hoomatavat sõjaväelis-sportlikku keskkonda nagu autosport.ee/rallyreg. Luureandmetel on kogu trassi pikkus ca 130 km, millest kiiruslikke katseid ca 30 km. Lisaks mõned täpsuslõigud. |
|
|
Postitatud: 17.01.2010 11:12:29 Peep, kas siis on oodata Rahvaralli võistlusmäärustikku tõsisemaid muudatusi erinevate ajaliste faktorite osas või lähebki seda teed, et "vaatame, kuidas saab...! 2009 kehtinud jutt oli selline: 1. Üldmäärus 1.1. Käesoleva võistlusmääruse eeskujuks on Eesti rahvuslikud võistlusmäärused (EAL VM C). Alljärgnevas on ära toodud erinevused, mis puudutavad rahvarallidel võistlemist, koostatud EAL Rahvaspordi Komitees. 2. Rada ....... 2.4 Võistlusraja vastavust käesolevale võistlusmäärusele ning korraldaja poolt esitatud turvaplaanile kontrollib Rahvaspordi Komitee poolt määratud vaatleja üks kuu enne võistlust. Vaatleja kulud katab korraldaja vaatleja poolt esitatud aruande ja tšekkide alusel. Võtan ma lahti siis Eesti rahvuslikud ralli võistlusmäärused 2010 ja leian, alustades olulisematest: 1. KORRALDUS .... 1.4. Etapi korraldaja avaldab kuu enne etappi Võistlusjuhendi, mis koos lisade ja bülletäänidega on Üldjuhendi täiendus. 6 OSAVÕTUAVALDUS 6.1. Osavõtuavaldus 6.1.1. Etapi osavõtuavaldus esitatakse elektrooniliselt: www.autosport.ee/rallyreg 6.1.2. Etapi osavõtuavaldus peab täidetult laekuma korraldajale hiljemalt 1 nädal enne etappi vastavalt võistlusjuhendis esitatud nõudele. Kaardilugeja andmeid võib esitada või täpsustada TÜV lõpuni. Ehk jälle: kirjutame kokku mida sülg suhu toob ja siis teeme nii, et iseenda kehtestatud reeglid ei kehti??? Peep, Sina ka korraldaja. Mina näiteks tunnen ennast täisidioodina, lugedes kogu seda kräppi, mida Vabaduse uulitsalt interneedusesse paisatakse viimase päris mitme-setme aasta jooksul. Ma lihtsalt ei saa selliseid tegelasi mitte kuidagi tõsiselt võtta. Mul on tõsine dilemma, et MIKS kurat ma PEAKS nii ebapädevate ja sõnapidamatute tegelastega üldse suhtlema, rääkimata neile näiteks millegi registreerimisraha (2X375 ei tapa küll mitte) andmisest. Või sorry, mul Talveralli rada valmis, üle kuu on jäänud, sõltumatu kontroll tuleb igal juhul (kes minu näpukad üles leiab). Aga kontrollija peab ka ajudega olema, EAList ma sellist vist ei leia, vähemalt ei ole siiani ühtegi sellele viitavat märki. Kuidas Sinuga lood on? |
|
|
Postitatud: 17.01.2010 14:23:06 Jah, ka minu õiglustunnet on tõepoolest tugevalt riivatud. Nii Koeru, kui Kõpu ralli dokumendid on EAL- i esitatud õigeaegselt. Paraku ei tule sealt mingit tagasisidet, mistõttu on viibinud ka juhendite avaldamine. Sama infonälg on rahvaspordi karikavõistluste toimumise ja kinnitatud kalenderplaaniga. Minu loogika ütleb reeglite suhtes, et kuna 1 jaanuariks ei ole avaldatud muudatusi reeglites, siis käesoleval hooajal peaksid kehtima eelmise aasta reeglid. Tegeleme vaatamatta kõigele võistluste ettevalmistamisega, kuna võistlejate poolne huvi on siiski veel olemas. |
|
|
Postitatud: 18.01.2010 14:33:55 Loodusnähtus - see ma ju vist olen neh. Ja paistab, et suuremate asjade korraldajatel on suhteliselt sarnane loogika
Püüan jälgiga head rahvusvahelist tava, mis sisaldab minu "mitte kunagi tagasihoidlikul" hinnangul paari üliolulist faktorit: mistahes asja korraldatakse osalejatele ja neil on ÕIGUS asjast endast kui ka asja reeglitest teada saada piisava ajavaruga. Ma olen nüüd 7 aastat püüdnud käituda nii, nagu seda teevad austusväärsed Korraldajad arenenud ühiskondades ja nii profesionaalselt, kui seda oskused ja vajadused nõuavad. Tulemus tänaseks päevaks ehk aastaks 2010: Eesti kõige professionaalsema SUHTUMISEGA seltskond ongi vanatehnikamehed. Kõik meie üritused on väga pikalt ette planeeritud, korraldus algab kuid varem, registreerutakse kuid, "kehveamd" nädalaid varem, masinaid valmistatakse ette kuid ja AASTAID varem etc. Ma ei saa iseendale lubada seda "luksust", et pean näiteks MuhuKlubi seltskonda idiootideks ja "teavitan" neid Talverallist 3 päeva "ette", kuigi mehed on Ladasid ehitanud (ja neid testinud) Muhkude talvekorteritesse paneku ajast alates... Eeldus on see, et osalejad ei ole töötud või "omanikud", kes võivad suvaliselt oma aega planeerida. Arenenud ühiskonnas on enamusel inimestel vaja oma aega pikalt ette planeerida, puhkused või puhkepäevad puhkuste kalendrisse panna jne. Eestis saab kiita ka offroaderied, nendelgi on asjad oluliselt pikemalt ette teada. Eesti sportralli on vanatehnikutega võrreldes diletantlik amatöörlus, võistlejate poolne suhtumine teeks häbi isegi külagonkale. Ja jutt rahast jätke "vanaema kassile". Füüsilisele ralli korraldusele ei saa midagi ette heita, mehed teevad tööd hästi, rajad on olemas ja turva paigas. Aga kuna sportrallide peakorraldaja on aprioorselt EAL, siis nende tegevus(etus) on suisa häbi. Kogu asjast kumab läbi sotsialistlike rändtirtsude suhtumine: "vaatame, mis homme saab, ärme ette pikalt mõtle." Kogu süsteemi ülesehitus on suur otsustusvõimetus. Lisaks on nad vist ka õppimisvõimetud: vähemalt Pallo on näinud paar korda, kui mitu AASTAT varem tulevad suurte uunikurallide korraldajad asju paika panema, Paris-Peking omadega suhtlesime suisa koos. Minu hinnangul ei ole ka 1 kuu piisav, sestap olen asju välja kuulutanud 2-3 kuud varem. Teine tingimus on see, et ka reeglistikus ei tehta radikaalseid muudatusi viimasel hetkel, seesama 1 kuu on karjuvalt vähe ajaliselt. Ilmast või kurat-teab millest (pealtvaatajad tihtipeale) tingitud muudatused on loogiline ja sellega ka kõik arvestavad. Absoluutselt lõplikku radagi ei saa enne starti 100% kindlusega paika, ikka tuleb ette muudatusi ja lühendamisi. 1 nädal on viimane piir rahade laekumiseks, mitte enda oselemisest teada andmiseks. Kohe varsti toimuva Võru ralli puhul mina isiklikult ei usaldaks enamust üldse rajale lasta, kui roolikeeraja on nii otsustusvõimetu oma registreerimisega, siis kuidas selline suudab võtta vastu kiireid otsuseid rajal ja olla OHUTU? Samas on rahvarallurid näidanud üles kohati eriliselt kindlameelset otsustamist iseenda kiirel regamisel, on EALi poolt otsustusvõimetuse tõttu peale sunnitud amatöörluse amööbseim vorm jube küll. Autospordi professionaalsuse taset ei määra mitte kiiruskatse pikkus või keskmine kiirus, rääkimata ürituse ülesehitusest, vaid korraldajate/osalejate SUHTUMINE tegevusse. Uunikute Talveralli saab 2010 väga suure tõenäosusega kogu maailma kõige osavõtjarohkem ja seega suurim talvistes tingimustes sõidetav vanatehnikaralli. Karta on, et me lööme ka legendaarset Patric Zaniroli korraldatavat Neige et Glace rallit, mida oleme mõlemad sama kaua teinud. Jah, nende oma on kordi suurejoonelisem ja pikem aga pole meilgi midagi häbeneda, seda isegi masinate osas. Me oleme suhelnud aga ma ei saa Teda külla kutsuda, sest eurooplased ei saaks aru meie ASNi totaalsest saamatusest... kuid reaalselt rahvusvahelist asja korraldades oleks vaja sellesinase asutusega suhelda. Kuid sealt jõllitavad vastu suuna- ja sihitajuta rõlnikud. |
|
|
Postitatud: 18.01.2010 16:38:49 Priit, sedapuhku olen ma Sinuga 100% nõus. Võin ju oma sisemised solvumised, nördimused alla neelata, kuid korraldamise kvaliteedis me ise järeleandmisi ei tahaks lubada. Ma ei mõtle korraldamise kvaliteedi all 30 lehelisi teoseid erinevatest aruannetest ette ja taha, vaid sisulisi tegevusi, mis on suunatud võistlejatele ja pealtvaatajatele. Üks positiivne teade kah ! On avaldatud Kõpu Rahvaralli juhend ja avatud regamine ! http://www.autosport.ee/rallyreg/public/calendar_file/20100206_Kopu_Rahvaralli.pdf |
|
|
Postitatud: 20.01.2010 22:25:23 · Muudetud: olavi kalle666 kirjutas ühes teises teemas: "Vastuseks Kritisaatorile on see et ei mina ega ma arvan et ka teised tegevsõitjad ei teadnud sellest Viljandi rallist mitte muhvigi ja see tuli küll kui hulkuv kuul metsast.Kuna rallisid ja nende korraldajaid on vähe siis panime ta kalendrisse sisse..." Kuna järjekordselt on rahvarallurid jäetud täielikku infosulgu kõige kohta mis puudutab nende huviala, siis olles olnud ka ise sõitja ja ka korraldaja mõistan seda lolli olukorda piisavalt, seega püüan selgitada vähemalt Kõpu ralliga seonduvat ja tema ilmumist karikasarja võistluseks. Paljud kindlasti teavad, et Kõpus on juba aastaid korraldatud rallisprindi etappe mis on kulgenud ühel äärmiselt põneval metsalõigul. Möödunud aastal sai raja pikendamiseks ja põnevuse lisamiseks lisatud juurde põldudele lükatud rajad. Sprint sai läbi rajad jäid, need aga omakorda meeldisid kohalikele noortele, millest tulenevalt paluti sel aastal arvestada radade tegemisel, et ehk saaks teha kohalikele noortele ka väikese võidusõidu. See oli pisuke sissejuhatus, nüüd alles hakkab lugu ise. Pisut aru peetud ja mõõdetud oli selge, et saab küll teha sellise võistluse, aga kuna külapoisse siiski vähe ja kaugemate konkurentiega oleks ka tore rinda pista otsustati teha"kõpu lahtised...võistlused" ilma igasuguse karikasarjata, täpsuslõiguta ja elektrooniliste mõõteseadmeteta e. võimalikult soodsalt ja korralduslikult nagu natuke ralli ja natuke sprint. Kuna tegevad rahvarallurid nn. külasõitudel sõita ei tohi otsustati üritus registreerida ühes teatavas alaliidus, aga oh üllatust ühe teatava alaliidu üks täiesti salajane ühendus olla võtnud isekeskis vastu otsuse, et kui nädalavahetusel juba üks rahvavõistlus on registreeritud, siis teist rahvavõistlust samale nädalavahetusele isegi mitte teisele päevale enam registreerida ei saa!!! vaatamata sellele, et formaat on teine, piirkond on teine jne. Kõik see toimus enne jõule. Kuna rada oli olemas, võimalused olid olemas ei jäetud jonni jätkus võitlus peale jõule ... ja kohe uuel aastal(siin vahel peaks olema ühe väiksema raamatu jagu absurdsusi koos juhendi hilinemise põhjustega) kuni lõppeks tulid karikasarja punktid millest tulenevalt täpsuslõigud, kellad, kohtunikud jne. Ma loodan, et sellest on ehk pisut abi, kui on mingeid küsimusi proovin vastata. |
|
|
Postitatud: 21.01.2010 00:01:54 Kuna EAL alles norskab talveunes ja nagu ma olen siin aru saanud, siis selle aasta kohta ta pole ametlikult veel mingeid pabereid laiemale avalikkusele nina ette toppinud, siis peaks rahvarallid käima eelmise aasta reeglite kohaselt, ehk teisisõnu: pole karmi kohustust näiteks täpsuslõike teha. |
|
|
Postitatud: 21.01.2010 08:49:21 · Muudetud: joelii Aga äkki EAL ütles teist lahti, sai kõrini ja kõik, pole neid jonnpunne vaja, tehke ise mis tahate.... nigunii ilma meieta hakkama ei saa ![]() |
|
|
Postitatud: 21.01.2010 12:18:33 · Muudetud: olavi Tere Neeme. Seda va karmi kohustust justkui pole jah, aga paraku erinevalt ühe "kõige targema korraldaja" arvamusest valmistatakse isegi sellised võistlused ette rohkem kui kuu aega enne toimumist ja paraku lõpptulemusena sisaldab oluliselt rohkemat kui "meest stopperiga metsas" millest tulenevalt midagi vahelt välja visata tähendab ka kogu ülejäänud liikumiste muutmist, kuid olemasolev trass on tehtud nii, et täpsuslõgud on ülesõitude osad ja valitud selliselt, et oleks nii silma- avastamis- kui ka sõidurõõmu. Olles olude sunnil pisut kursis tulevastest plaanidest rahvaralli reeglites jääb täpsuslõik varsti küll ainukeseks ponnistuseks kuhu üldse on mõtet kaardilugejat kaasa vedada, sest üksinda on hirmus ebamugav korraga teed, legendi, spidokat ja stopperit jälgida(peab küll tunnistama, et mul on omal ajal selline piloot olnud, sest esimestel sõitudel kaardilugejana ei saanud ma sellest jamast ööd ega mütsigi aru) |
|
|
Postitatud: 21.01.2010 14:26:26 · Muudetud: Kritisaator Olavi, ma jään PÜSIVALT oma kaljukindla arvamuse juurde: kui ei oska, ei suuda ja ei taha, ei tasu teha, eriti veel 1500 krooni eest! Kui registreerub paari päevaga 5 osalejat, siis sellise asja korraldajal ei tasu suud vett täis võtta, onju? Unistavad siin 85 ja rohkem osalejat, humoristid. 85 X1500= 127500, mõned on noorrallurid "odavama" raha eest ka, ümardame 120K peale... Eks sinna tiksub järgijäänud päevade jooksul fänne juurde, selles ma ei kahtle üldse, aga ma siiski ei saa aru neist kes lihtsalt lubavad ennast idioodiks pidada. Kui sa arvad, et ma ei suudaks tahtmsiel läbi viia kasvõi WRC etappi (seda põhimõttelise korraldusmahu jurues, mitte Eestis), siis sa eksid ikka rängalt. See pole midagi erilist, lihtne tavaline ralli. Lihtsalt palju raha, palju palgatööjõudu ja üks tegelane, kes kogu asja "logistikat" reguleerib. Ja "pisike" märkus töö efektiivsusest: ma tõesti ei kujuta ette, mida tehakse üle kahe päeva 120 km raja tegemisel??? Me istusime abikaasaga autosse, alustasime 5.dets. 2009 kell 11.50 raja esimese poole kirjutamist ja lõpetasime sel päevad täpselt 17.00 Halingal, olles maha märkinud 205,2 km Legendi, mis sisaldab täpselt 80 ristmikujoonist koos vahemaade mõõtmisega, 2 lisakatset, ajagraafiku paika panemist ja kohtunike logistika välja mõtlemsit. Aga, nagu esimene läbisõit ikka, tuli palju seista, kohalikega rääkida, kaarti uurida ja mõelda jne. Õhtul sellise mahu legendiraamatuks vormistamine võtab aega 4-5 tundi, järgmine päev "puhtaks sõita", vajalikud parandused teha ja trükki saata! Laupäeva hommikul alustad ja pühapäeva õhtuks on rada valmis. Siis läheb paar tundi Juhendi kirjutamsieks ja kogu ooper. Vaat see on meie profesionaalsuse tase, sest me oleme abikaasaga kahekesi u.2500 km ERINEVAT rajalegendi kirjutanud, millest reaalselt Legendiks on muutunud/muutumas u. 2000 km. Kattuvaid teelõike on sellest u.100 km ja need on olude sunnil kõik siin Tallinna all väljasõidud suurlinnast. Hetke kogukilometraaž ralliraja tegemiseks ühe ja sama auto ning perekonnaga läbi seitsme talve on autole juurde kerinud 16000 rallirajakilomeetrit / 10% auto koguläbisõidust. Ehk ühe Dakari ralli jagu oleme rada teinud - 1 läbisõit ja 1 kontroll. Muidugi võtab lõpliku versiooni tekkimine kauem aega, "nokid" seda perfektsemaks kaua. PS: teise nädalavahetusega sai rada maha joonistatud ka Kõpu-Kanaküla regiooni mahus 170 km aga selle tegime hiljem ümber. Ei mahtunud logistiliselt plaanidesse Kanakülas sõbra õuel katse tegemine. Nagu sa aru saad, "elan" mina koos abikaasaga absoluutselt teistes mõõtkavades minu jaoks distantsiliste naljarallidega võrreldes. Ja sisi tulevad mingid tegelased seletama, kuidas tuleb 30 inimest korraldusse rakendada, mitu kuud midagi jubedalt teha, ulmeliselt raha kulutada (loomulikult kuuekohalistes summades) ja siis mingi 130 km naljaralli kokku käkerdada. Endal HÄBI ei ole??? PS: ma panen igaks juhuks hoiatuse ka, järjekordne ajupuudulikkuse musternäide 2010 üldjuhendist: 6.6. Katuseluuk ja aknad peavad olema suletud. Muuseas, see käib kogu raja kohta, mitte kiirusliku lisakatse jaoks. Daipohh keegi Mossemees julgeb AKP ees oodates suitsu teha ja kolmnurga paotada, fakkikohtunikud hammustavad kohe pea otsast ära! Mul on küsimus, kas need tegelased ÜLDSE MIDAGI autospordist jagavad??? Kus kuradi kaudu see õnnetu kaardilugeja Ajakaarti ulatab???? Ukse avamine kiiruslikul lisakatsel on lubatud aga raisk ülesõidul akent avada ei tohi... Samas on tunda, et salaja on Talveralli ülesehitust uuritud ja "avastatud" sealt mõned elementaarsed "Nipid" aga need on jälle uhkelt sõnastatud: RLKP. See kõlab kui külakõrtsu lahtiolekuaeg: reedelaupäev vastu kolmapäeva ja pühapäev. Kalapäeval suletud. Aga asi seegi, mingi areng mõttemaailmas on siiski toimunud Huvitav, mis on järgmise viisaastaku plaanides, millise elementaarse tõeni püütakse jõuda? Äkki peab pleenumi korraldama? |
|
|
Postitatud: 21.01.2010 17:28:10 · Muudetud: olavi "Äkki peab pleenumi korraldama?" Aga äkki peaks õigel ajal rohtu võtma ![]() |
|
|
Postitatud: 21.01.2010 18:57:29 Tule taevas appi. ![]() |
|
|
Postitatud: 21.01.2010 23:32:00 · Muudetud: Kritisaator Olavi, mul rohud kenasti võetud: võtan vastu kõnesid, meile ja privamesse, kus IGA ärakukkunud jõuvankri asemel on OOTAMAS mitu asendajat, kes tahavad otsekohe ka osalustasu maksta. Ei saa kuidagi numbrit 120'st väiksemaks ja 300 inimest (ehk sõpra, kes Veskitele külla tulevad) on ka "koos" ja Talverallini on veel kuu jäänud. Ma julgen öelda, et tegu on suisa IMEROHUGA - palsam hingele. Või hoopis kergekujulise "laksuga", kus maailm väga värviline paistab, seda eriti raske majandusliku situatsiooni taustal, millal iga päev mõni tuttav tööst ja palgast ilma jääb. Et sa minust valesti aru ei saaks: mul on siiralt kahju, et kolme päevaga on reganud ennast vaid 5 masinat Kõpu rallile ja tunnen suisa isiklikult korraldustiimile kaasa. Aidata ei saa sest ei taha... väga. Õigemini olen mulle omast räigelt otsekohest "abi" pakkunud juba aastaid teades, et mul on õigus, aga seda pole vajatud. Eks igaüks proovib ikka omal nahal järgi, nagu juba on masuaegse õppetunni saanud sportralli sprindikorraldajad ärajäänud Põlva sprindiga. Ma usun, et Avo Kristov kulutas ka palju aega, karta võib et ka raha aga tulemuseks on... Vaata, minul on praeguseks hetkeks ehk 3 nädalat enne tärminit 27 jõuvankritäit 73 osaleja eest juba tasunud (mis on mul absoluutselt avalik info) ehk ma olen 101% kindel toimumises. Kogu energia läheb realse ralli "tegemisse", mitte närvilisse küüntenärimisse. Sa võid väita minu ralliidee ja süsteemi kui idiootseks tahes aga see TOIMIB. Ja see ongi oluline. Lisaks on see tõesti superravim, julgen soovitada... |
|
|
Postitatud: 22.01.2010 00:11:34 Näedsa, teie siin kaklete omavahel, aga samal ajal tuli selline teade "Suurmeister Eedo Raide (28. detsember 1946 - 21. jaanuar 2010) on meie hulgast lahkunud." |
|
|
Postitatud: 22.01.2010 11:39:22 Puhaku Ta rahus ja uhagu taevasematel ralliteedel! Seda oli oodata, võttis ju mehe Saaremaa rallil miski seljavärk sekundiga maha. Aga tükike Raide/Valdek viimasest võistlusautost oli ja jääb mulle igavesti mälestuseks: nende Halda Speedpilot. |
|
|
Postitatud: 25.01.2010 14:24:48 Äärmiselt ebameeldiv on selle kurva teate kohalt edasi minna ja samas on ka äärmiselt inetu sellise teatega trügida konkreetsesse teemasse ja sealjuures veel märkida justkui oleks kaklus käsil(Neeme kui sa pole veel aru saanud siis siiani on küll olnud tegu kodanik Priit Veski eneseimetlusest tulenevate üllitistega, loe palun mõned korrad veel, hästi aeglaselt ehk näkkab... ).Kuna on äärmiselt vastumeelne kui mulle keegi sõnu suhu paneb pean ma kahjuks vastama. Kritisaator 21.01.10"olen mulle omast räigelt otsekohest "abi" pakkunud juba aastaid teades, et mul on õigus, aga seda pole vajatud." Neile kel mälu lühike ja neile kes ei tea, et Priit, PriitV, Kritisaator jne. on üks ja seesama tulihingeline rahvarlli hing toon meenutuseks välja mõned read lähiminevikust ja ühtlasi ka vastuse eelnevale kopeeritud lõigule. Priit alias Kritisaator"Postitatud: 2.03.2006 17:09:39 Masendav, masendav, masendav ... on mingite sõiduvees olevate "mõttevälgatusi" lugeda ja siis aru saada, et ainult sellise mõtte mõtlemine, et "äkki korraldaks midagi rahvaralluritele" on üks minu elu lollimatest mõtetest. See lihtsalt on masendav. Äkki mõni rahvarallur(peale nende, kes seda juba on tõestanud) suudab tõestada, et enmus neist ei ole ajukääbikud? Ma ei ole nõus tseetsekärbeste ajumahuga elusolenditele mitte midagi korraldama. Kui oleks surnumatja, keelduks isegi auku kaevamast..." A nüüd siis tunneks huvi mõningate asjade vastu. Näiteks küll ma tahaks teada kus olen mina väitnud sinu(olles realistid ei ole sinul selle ideega küll midagi pistmist)ralliidee ja süsteemi idiootsena olema? See, et minu tutvusringkonda kuuluvad inimesed kes tõepoolest restaureerivad vanu autosid mitte ei kleebi pahtliga varjatud roostes ronte sovietihõngulisi klepse(tegelikult on iga nali naljakas üks kord ju) täis käisid sinu üritusel kunagi ammu ja neid jättis see külmaks ei tähenda, et see üritus nõme oleks. Mis puudutab väidetavat minu arvamist Veski ja WRC siis see on täiesti vale! Ma ei arva, ma olen täiesti veendunud, et sa ei suudaks isegi näit Tallinna rallit ära teha nii, et katseid oleks lähes sada sealhulgas huvitavad ja et keskmine oleks paigas, ülesõitu alla neljasaja, kõik kohtunikud, kiirabid ajavõtud, päästeautod, regrupid jne. jne. mis kuradi Tallinna isegi korralikku kõikidele nõuetele vastavat rahvarallitki ei saaks sa tehtud, sest sa oled oma eneseimetluses saavutanud staadiumi kus sa enam ei adu nendest üritustest midagi, kas või see, et EAL ise ei korralda ei a- ega b-prioorselt mitte midagi. EAL tuleb oma meeskonnaga ainult võistlustele kohale "tähtsat" panema ja tahab selle eest veel majutatud, toidetud ja makstud saama. Sinu ja pärisrallide vahe on see, et sinul ta koosneb põhiliselt meeletutest ülesõitudest sellesse suunda kus õhtul jaskarit peetakse millele vahele pikitakse mõni väike kiiruslik lisapala, paraku nii rahva kui ka sportrallis on need asjad risti vastupidi ja seda va tühja sõitu üritatakse minimaliseerida. Sa oled ju tegelikult parasiit, sa "kutsud inimesed omale külla"andes neile ette libedad ja ohtlikud teelõigud sundides neid seal oma vanatehnikaga hoidma üpriski jõhkrat keskmist kiirust, sa ei registreeri üritust millest tulenevalt puudub"külalistel EAL-poolne kindlustuskaitse, sa ei tee kulutusi ei kiirabi ega päästeautodele jne. jne.millest me räägime mõrtsuk oled jutegelikult sina? Ainuke mida sa suudad on foorumites pasundada, et saatke see EAL ja korraldajad pikalt, sest üks on lihtsalt loll ja teine on loll ja lollit ahne ka veel. Jah ma olen nõus EAL-iga pole meil siin eestis lood just kiita, aga paraku sellisega tuleb hetkel leppida,see, et EAL-ist on saamas "AS Ajamekõikvõimalikupapiühemehetasku"ei pidurdu enne kui tagajalgdele püsti tõustakse(paraku see üksmees on ka sihuke sinisilm, et arvab, et tema AS-i tegevusest keegi aru ei saa), aga eestlasel võtab see va kohmitsemine meeletult aega enne kui püsti saab. Sinu soovitus ja ka tegevus.nn mustalt panemine pole kindlast õige tee(olgugi, et on odavam ja vähem bürokraatlikum, seda enam, et kui sellisel üritusel peaks midagi juhtuma isegi mitte inimestega ja mitte korraldaja lohakusest. |
|
|
Postitatud: 25.01.2010 16:05:20 Kuule Olavi, ära hakka ennast jälle üles kruttima! Milles mina siin nüüd süüdi olen, et sul Priiduga isiklikult kaks farmitäit kanu ära kitkuda on? Ma tean küll, et see vaenutegevus hakkas pea 6 aastat tagasi, kuid ükskord peab inimene täiskasvanuks saama ja igasugu provokatsioonidele tasakaalukamalt reageerima! Teisalt. Masendav on vaadata, et praeguseks on ainult 7 registreerunut. Ma usun, et selles on päris palju süüd kallil EAL'il, kes masendavalt hästi suudavad endast mittemidagi anda. |
|
|
Postitatud: 25.01.2010 18:43:17 Neeme, minul ei ole mingit kana kitkuda ja reaalselt pigem võtaks Olavigi mõne napsu. Lihtsalt ei ole veel teatud seltskond aru saanud, et laenuralli on ammu läbi ja kinnisvarabuum samuti. Rahvaralli oli kõige ehedam buumiaegne nähe: kõigil tundus, et pappi voolab peale igavesti ning igasugune asi ostetakse ära. Kõik olid kogu aja pohmellis. Mina seevastu olen terve elu püüdnud eriti kokkuhoidlikult läbi ajada, ei ole võtnud ühtegi laenu ega korraldanud rallit tohutu rahaeeldusega. Ikkagi on kõik olemas, kuigi mitte üks neist pole "uhke asi": eramaja, mereäärne suvila, mingid liiklsuvahendid ja osavõturohke ralli. Ja pole nagu kellegile ka võlgu ega keegi taha mult midagi ära võtta. Mina ei tunne ei majanduslikult elus ega ka korralduslikult rallialaselt ohustatuna: ei sega mind absoluutselt ei Kõpu ega Koeru ralli toimumine, nende arvelt ei loodaks mina ühtegi "osalustasu". Samas julgen väita, et sisimas on see seltskond suures piires täpselt sama. Aga see aasta on minul "oht", et Talveralli muutub "uhkeks värgiks": kui see 120 kokku saab, on tegu maailma suurima vanatehnika talveralliga. Tegelikult on "vaja" saada kokku vaid 100... Ma "elan" ralliasjades üldse teises maailmas: vaatan, jälgin ja kopeerin suurte arenenud autokultuuridega riikide tegevusi, miso n juba pikkade aastate jooksul ennast õigustanud. Kummalisel kombel ei ole need teps mitte "fääntsid", glamuursed, pilgeni digitehnikat täis jne vaid täiesti tavalised rallid. Isegi väga-väga suured, mitmepäevased ja tõsisportlikud rallid ei ole nii mõttetult peenutsevad, kui Eesti RAHVAralli. See on tegelikkuses isegi ajuvaba, mida meie mängurallidel, mida peenutsevalt spordiks kutsutakse, tehakse. Kogu aur läheb jopedele, juhenditele, ajavõtule (huvitav, et ainus Eestis kella tundev mees elab Saaremaal), eeltutvumisele jne. Mängime lolli. Ja siis süvened suurte rallide tegelikusesse: stardikohtunikul on viis näppu, noodid on kõigile samad korraldaja poolt aga katsekilomeetreid on 200, päevi 2-3, mõnikord 5 jne. Või siis päris "hull värk": La Carrera Panamericana, kuskohast võid iga päeva Road Booke alla laadida ja natuke seedida, et MILLEGA siis on tegu! Või siis teine ülikõva ja sportlik ralli inglaste poolt tehtud: Roger Albert Clark Rally. Võtad lahti "the club" ja loed: Saturday 19th September 2009 Route Checking Weekend… Colin and Nicola Heppenstall were out last weekend on their route checking mission which saw them drive over 800 miles in the weekend, leaving home in Aberdeen Saturday morning at nine in the morning and arriving back home at seven thirty in the evening on Sunday.
Vaatad kõike seda ja ei saa ei meie RAHVAralli korraldajatest ja veel vähem EALi tegevusest aru. Me peame olema õnnelikud, et Nemad Sealpool meie keelt lugeda ei mõista: me jätaksime endast lausidioodi mulje. Mina püüan oma tegevusega mitte seda muljet jätta... |
|
|
Postitatud: 25.01.2010 19:37:14 Kritisaator kirjutas: stardikohtunikul on viis näppu On viis näppu ja ma neid võistlustel kasutanud küll. Nagu ka järgneva pildi pealt näha:
Ma olengi põhimõtteliselt praegu taoliste asjadega tegelemas. Rahvas kohale, 150 krooni stardimaksu, stopperiga ajavõtt ja kõik on õnnelikud. Mina teen seda tasuta, kuna see on praegusel hetkel lihtsalt hobiks. |
|
|
Postitatud: 25.01.2010 21:14:42 · Muudetud: olavi Ei ole mul mingit plaani end üles kruttida,seda enam, et pärast eelnevate postituste lugemist mul lihtsalt langevad käed külgedele jõuetult rippu. Masendav pole mitte see et 7 osavõtjat on reganud võbiolla lähiaja viimasele võistlusele kus on võimalik kolmel korral sõita katseid mis on pisut alla ja pisut üle seitsme kilomeetri, mis kulgevad nii metsas põllul kui talviselt libedal kruusateel ja kus esimest korda on ette valmistatud lume mitte jäärada ja kus oluliselt olulisemaks kui naastud rehvis saab olema rehvi enese ja trajektoori valik vaid see, et ikka ja jälle keerab üks mees selle rahaks, olgugi, et kõik kuluartiklite hinnad on avalik teave, aga ta lihtsalt ei tea neist midagi. Ja palun jätame juba kord selle stopperi jutu rahvarallis. Juba 2004 olid mehed nii võrdsed, et vahest määrasid sajandikud tulemuse, aga see mis praegu toimub on lausa igapäevane ja stopperiga mees löödaks lihtsalt ühel hetkel maha. NB! Priit mis sellesse napsu puutub, siis äkki saan ma ka kutse maailma uhkemale motospordi üritusele, võin kinnitada, et mul on võimalus valida vähemalt 20-ne üritusele sobiliku sõiduki vahel. Ja Neeme kui rohkem võistlejaid ei tulegi teeksime üritusest lihtsustatud variandi ja oleksime väga tänulikud kui sa oma "viis"kohale tood ![]() |
| . 1 . 2 . >> |
|
Lehekülje laadimiseks kulus: 0.022 sekundit Powered by miniBB © 2001-2007 |