| Moskvich Liiga foorum —› VÕISTLUSED —› SU klass |
| . 1 . 2 . 3 . >> |
| Postitaja | Tekst |
|
|
Postitatud: 1.02.2010 00:22:10 Nonii Härrased...mis arvate SU klassist? Kas on oht, et hävitab Moskvich Liiga (mina igatahes kardan seda tõsiselt)? Pean seda ebavõrdseks just selle tõttu, et tuleb võistelda LADA tüüpi masinatega ühes klassis...ma ei näe võimalust, et mossega erilist võimalust nende vastu saada oleks. Toon ka mõned erinevused välja: 1. Moskvich on mootoriga 55kw...LADA võimsamad mudelid 68kw (räägin tehaseseades mootorist). Samas keegi ei suuda kontrollida mootorite standartsust ja LADA mootoreid suhtkoht kergem nn tuunida. 2. Moskvich´id on see aasta võistlemas standard rehvidega...LADA kasutagu mida tahab (slick rehv ja kruusakas ikkagi paraku paremad) 3. Lubatud Moskvichid vaid tagasillaveolised...LADA lubatud ka esiveolisena Miks see klass tehti? Et saada võistlema ZAZ ja GAZ masinaid? Ei usu, et see toimib... Mulle meeldiks, kui ka muud endise nõukogude liidu masinad rajale ilmuvad, kuid seda meelitustööd tuleks teha teisiti! |
|
|
Postitatud: 1.02.2010 02:53:49 · Muudetud: Kritisaator Väikevend, mis Sa põed! Oled sõidumees, oled Mossega Ladadest libedal oluliselt kiirem. Pisike võrdlus eelmisest Talverallist, vanad tegijad leiavad nii mõnegi tuttava nime Remmet, Jänt, Ots/Sooper, Carrec, Henk pole mitte "juhuslikud" tegelased vaid kõik MosseLiigat sõitnud ja V.Vilu masina roolis on keksi Rakvere rallimees. Juhuslik ja autospordiga enne mitte kokkupuutunu ei "satu" isegi kogemata Talveralli esiotsa, sõidumees pead olema. Ja Ladad pole autona veel siiani üldse löögile pääsenud, Märt Karu rändauhinna parimale SU-tehnikale sai Carrec oma "kopikaga" Toomas Henki ees vaid täna viimase lahkumisele enne ametlikku lõpetamist (jäi absoluutvõidust seetõttu ilma) ja Marguse perfektsele ristsõnalahendusele (sest me ei aja taga sekundeid, vaid ajusid).
LK-1 oli noodiga ehedaim rallikatse, LK-2 sportjäärada ja LK-3 ehe linnakatse. LK-4 võib välja jätta, see oli paras jorjen Põltsamaa kardirajal, kus kiireim oli pisike ja 0-jõuline 2CV Nurmik, Lõvi ja Nõmmik elik MuhuKlubi on sigakõvad sõidumehed kes teevad ka trenni, Jändil all titepiik (jäärajal ilge eelis) ja Niva ei kvalifitseeru tavaLadaks.
Sportkatse, Jäärada ja Linnakatse. Ma küll ei näe põhjust vinguda. Ainsad, keda tasub karta, on Volgad jäärajal ja naised (megakaunid seejuures!) roolis. Muidugi on ka Muhk ülilibedal karjäärikatsel kõva minekut näidanud aga Kaspar Järvala pole ka tundmatu nimi autospordis. Jne. Mina olen Volgaga sprinti sõitnud ja Alar Hermanson Koerus rallit. Sirgetega teeb ära aga kui lappamiseks läheb, ei käi tavainimese käed piisavalt kiiresti ![]() |
|
|
Postitatud: 1.02.2010 07:26:55 No antud momendil ma ei pidanud silmas talve. Talvel võid mossega ka BMW seljataja jätta, kui sõidumees oled. Pean eelkõige silmas ühtsete reeglite puudumist. Näiteks rehvid...võta mingi kardirada...LADA võib kasutada slick rehve, mosse aga tänavarehve. |
|
|
Postitatud: 1.02.2010 07:28:54 · Muudetud: myy olen enam kui veendunud et zaz ile ei ole vastast jäärajal, olen nendega isegi võistelnud ja sealt on ka mõni nimekam võistleja välja koorunud, kes viitsib natuke tulemustes tuhnida näeb seda isegi. ise kaiu rajal võistelnud, mosse versus zaz, on mul häbi tunnistada, et sain 16 aastase poisi käest pähe nagu tuppasittund kass http://www.kaiu.ee/index.php?categoryid=16 kui vaadata 2003 a esinesi tulemusi siis saate väikse võrdluse 4wd masinaga
ja mis veel huvitav ei tohi sapparitel naast rehve olla ![]() |
|
|
Postitatud: 1.02.2010 08:31:09 SU klassis ei tohi osaleda esiveolised,nemad lähevad 2WD-V alla sest esiveoliste vastu ei saa ja nemad sõidavad väikestega võidu,see on ka juhendites kirjas.Et kutsuda ja motiveerida sõitma ZAZ-e ja Gaz-e siis Läänemaa ja ka minu teada Hepa sarjas saavad nemad sellel 2010 aastal 0.- osavõtuga starti,kui läbivad tehnilise nagu kõik võistlusautod. . |
|
|
Postitatud: 1.02.2010 08:48:40 See SU klass ilmus esmakordselt mingi eelmise aasta lõpus Kiltsis. Seni kuni EAL'i dokumentides ei viidata asjaolule, et ML alla kõik nõukogudemaa tehnika arvestatakse, ei ole minu meelest põhjust paanikaks. ![]() |
|
|
Postitatud: 1.02.2010 09:31:12 · Muudetud: Väikevend Kalle...kui esiveolised SU klassis osaleda ei saa, siis miks Kiltsi lennujaama sprindil Imre Karu esikoha Samaraga sai??? Kas SU klassis on ka teistel masinatel peale Moskvichi kindlalt piiratud tehnilised tingimused või panen LADA´le VFTSi mootori peale, brembo pidurid jne ning kimangi sellega? |
|
|
Postitatud: 1.02.2010 12:36:27 Myy, ma võtaks Sappari siiski konkurentide nimistust maha. Sappariga olen väga vähe sõitnud (kusjuures ainult talvel!), seevastu aga omanud ja ise teinud ühe kangema(ligi 100 jõudu ja kiirendasin foorirallis võidu 325'tega...) Eesti Põrnika ... juba aastal 1993 Lisaks veel sõitnud nii mõnedki kilomeetrid paari Fiatiga (126 ja 133), kodaga ja Corvairiga, Porsche jätame mängust välja. Õnne pole olnud sõita Tatraga... ja ongi enamus maailma tagamootoriga maisnaid läbi sõidetud. Tulemuse saavutamiseks on siiski jõudu vaja ja ainus normaalne Sappar on 966 45-jõulise mootoriga, see tõesti sõidab. koda 105 ja tegemata Põrnikas pole ka küsijad, selleks muutuvad nad alates mudelist 130 või 1600 mootoriga ning uuema sillaga VW. Kui veel bussi pead, topeltkarpa, kerge hooratas ja "käärmenpesa" väljalase, vaat siis hakkab juba Põrnikas sõitma. Tead, mis on ligalibedal jäärajal kõige küsijam tehasekonditsioonis 2WD auto? Absoluutselt korras heade rehvidega variaatorkastiga Volvo 343.
Kas Sa arvad, et MosseLiiga tekkis meie peas niisama? Muidugi oli Mossede omamine ja nendega rallitamine paljuski ka juhus kolmel mehel aga see oli meil kõigil selge, et tegu on väga kiire, samas sõiduoskust nõudva autoga. Lisaks iseenda ja vanemate meeste kogemsued: "kopikas" pole kunagi olnud konkurent, rääkimata Sapparist või Volgast, kui reaalseks sõiduks läheb. Külavahel kruusateel küsima võis tulla 1500-pajaga "lux"i omanik, praegu SU-klassi kiireima Marek Haiba 073 on juba veel kõvem sõna. kalle666 kirjutas: Et kutsuda ja motiveerida sõitma ZAZ-e ja Gaz-e siis Läänemaa ja ka minu teada Hepa sarjas saavad nemad sellel 2010 aastal 0.- osavõtuga starti,kui läbivad tehnilise nagu kõik võistlusautod. Ja siit loen mina välja, et jälle on minul ja Suveralli tegijatel tuline õigus olnud, sest rahvasportlased trügivad vägisi "meie" mängumaadele. Minu teada on läbi aastate olnud ju jutt, et "ainus õige" rahvaspordi auto on rehvisoojendajatega Evo või 70K eest ehitatud Mosse (see oli ju "eriti edasijõudnute" klass), hädapärast vaesem mees sõidab mõne uue 2WD auto sportversiooniga... Kus siis äkki see vanatehnika meeldima hakkas? |
|
|
Postitatud: 1.02.2010 13:16:47 Ühe lahingu võitmine ei tähenda,et oled sõja võitnud!!!! Kui talvel on Mossel,mingigi reaalne võimalus Ladale ära teha,siis suvel on võimalus 0(null).Lihtsalt ei jõua sellele Mareku 1,7 pritsule kuidagi järgi. Pane või Märtin sinna Mosse rooli! Sorry. Papsi MOSSE teeks ära küll.![]() |
|
|
Postitatud: 1.02.2010 19:03:40 · Muudetud: kalle666 Argo. See Kiltsi oli ju üldse eriline variant kus said omale legendi teha ja siis oli kõik SU koos,aga nüüd kui uus hooaeg siis teeme nii et oleks võrdsem sest ega ikka esisilla vastu ju ei saa naljalt. |
|
|
Postitatud: 1.02.2010 20:15:35 Suvel on jah natuke raske Ladadele vastu saada, kuid talvel pääsevad Mossemeeste oskused paremini esile ja vastastele antakse vähe sõnaõigust. Nagu viimati Saaremaal, kus näiteks ML Mossega sõideti võistluste konkurentsitult kiireimad ajad. Klassideks olid: naised, juuniorid, tagavedu, esivedu ja nelikvedu... Aga kui tahetakse teha mingit ühtset klassi, siis tuleb teiste tehnilised tingimused väga rangelt paika panna, muidu on tõesti nii, et keegi tuleb noore VFTS'iga rajale. Asi tuleb mõistusega võrdseks ajada. Seniks jätkan mina aga vanade videode ülesriputamisega vanadest heades aegadest ja seda materjali mul ikka on. |
|
|
Postitatud: 1.02.2010 22:53:53 Kritisaator kirjutas: Tulemuse saavutamiseks on siiski jõudu vaja ja ainus normaalne Sappar on 966 45-jõulise mootoriga, http://www.rally.ee/?a=a022&b=55278&p=2 sel loomal oli ligurdatud mootor ja 45 hobusest oli kyll asi kaugel minu mosse eest astus se kyll sirgepeal eest ära, mis ei old ka kõige lahjemate killast ![]() |
|
|
Postitatud: 2.02.2010 00:12:46 45 hj mootor ei ole ju Sapika kõige võimsam variant. Olid 40hj ehk tavaline, 45hj ehk Weber ja 50hj ehk Weber ja suurem surveaste + tugevam käiguosa. Vähemalt mulle on 20 aasta tagusest ajast, kui Sapikaga sai rallitud, niimoodi meelde jäänud. Weber oli vist tegelikult analoog ehk 2101. Aga see Ligurdatud Sapikas oli vist üle 60 hobuse. Ei mäleta täpselt, aga kui seda aastaid tagasi müüdi, siis mingi kuuega algav number seal ees oli. Kunagi sai vägikaigast veetud ühe teise sapikaga Jaanimäel 2004. Pilt sellelt ürituselt:
Tükk tegu oli, aga jagu sain. Pärast keegi ütles, et isegi originaalrehvid olid poisil all. |
|
|
Postitatud: 2.02.2010 00:39:53 Neeme, nii oli ja mina näiteks ise oma silmaga ei ole 50-jõulist näinud. Hetkel ei ole kuulnud, et Eestis mõni oleks, vähemalt pole sapikaklubist sedasi kuulnud. Aga väga muidugi ei huvita ka
Küll aga "tagurpidi"käiguvahetusega 45-jõulisega natuke rallinud, paar ringi Pärnus käinud jne. See käis küll edasi aga setup kestis täpsel 300 km, siis oli vaja jälle näppida. Lisaks räägime originaalautodest, mitte ligurdatud asjadest. Kui nüüd Mosset "tegema" hakata, saame lõpuks Volvo jublakatega järjestikturboga Mosse 700 Hj, mille kõrval ka Papsi oma on jalgratas Ei muidugi, Sapapr on lahe putukas ja jääpeal parem kui kõval kattel. Vastupidi jälle Lada ja Volga on hea pikka otsa sõites, pehme, mugav ja vaikne. Ja siis ongi Mosse, mis ei ole kuskil parim aga komplektina kõige elamusterohkem ja ilusaim. Ma muidugi hindan ees topelt ja taga täis punaste tuledega Elite põhjal, "lävekarbis" asuvate linkide ja rõvevoltidega IZ on ju kroom-klassika kõrval lauspeletis. |
|
|
Postitatud: 4.02.2010 13:59:55 SU klass kui selline võiks ja peaks olema eraldi masinaklass, kus saab sõita mis iganes vene masinaga ja mis iganes rehvi ja teab mille muuga. Olen Nursiga täiesti nõus, et hakata segama mosset SU klassiga on täiesti ebaloogiline ja ebavõrdne. Kas siis korraldajad ei jõua enam kolme plännikut osta eraldi sellele klassile. Kõik võistlused , mis on kooskõlastatud EAL-iga, peaks vastama ka EAL-i poolt ettenähtud juhenditele. Väike väljavõte... EAL rahvasprindi karikavõistluste üldjuhend 2010 Kehtib alates 01.01.2010 3.2 KV ARVESTUSKLASSID: Kõikide klasside autod (v.a 2WD Sport ja 4WD ASN tehnilise kaardiga) peavad vastama rahvaralli ja rahvasprindi tehnilistele tingimustele. 1) Klass (MOSKVICH) - sõidukid peavad olema kooskõlas kehtivate MOSKVICH liiga tehniliste tingimustega. 2) Kuni 1600 cm3 mootoriga kaherattaveoliste autodega võistlejad (2WD-A) Klassi 2WD-A loetakse võistlusautod, mille tegelik mootori kubatuur koos mõõtmisveaga ei ületa 1640 cm3. Mootori kubatuuri arvutamisel korrutatakse vankelmootori töömaht koefitsiendiga 1,5 ja igasuguse ülelaadimisega mootori töömaht koefitsiendiga 1,7. 3) Üle 1600 cm3 mootoriga kaherattaveoliste autodega võistlejad (2WD-B) Klassi 2WD-B loetakse võistlusautod, mille tegelik mootori kubatuur koos mõõtmisveaga on üle 1640cm3. Mootori kubatuuri arvutamisel korrutatakse vankelmootori töömaht koefitsiendiga 1,5 ja igasuguse ülelaadimisega mootori töömaht koefitsiendiga 1,7. 4) Neljarattaveoliste autodega võistlejad (sh. ASN tehnilise kaardiga omavad neljarattaveolised autod) (4WD). Ülelaadimisega 4WD autode turbokõri peab olema kooskõlas maksimaalselt kehtivate FIA A-rühma reeglitega. 5) Kaherattaveoliste ASN tehnilise kaardiga autodega võistlejad (2WD Sport). Klassis 2WD Sport on lubatud kasutada ka ERK (eesti rallikrossi) tingimustele vastavaid autosid. 6) Kaherattaveoliste autodega naisvõistlejad (NAISED) Ei ole poolt sõnagi siin SU-klassist kus on mossed, siksid ja teab mis veel segamini. Minuteada on korraldajal kohustus täita kõiki punkte ja olema võimalus sõita nendes masinaklassides mis on määrustega ette nähtud. Lisa masinaklasse ei ole ju keelatud teha .... kellel huvi tehku mis iganes masinaklasse juurde. Aga ML klass peab olema eraldi.... nii nagu juhend ette näeb!!!!!!!!!!!!! |
|
|
Postitatud: 4.02.2010 21:43:00 · Muudetud: kalle666 Argo ära hakka piduriks uutele tuultele,et korraldajad kes Sa ka ise oled püüavad tuua autospordi juurde ka neid autosid mis on sealt juba kadumas ja korraldajal on õigus teha isegi võistlus kus oleks klassid 1)punased autod:2)kollased autod jne .Mosseliiga on ju siiani aastaid hästi toimiv Liiga ja keegi ei püüa seda lammutada kui seda kardetakse.
EAL rahvasprindi KV on vaid üks sari,mis korraldatakse selle alusel ja kus punkte arvutatakse võistlustel vastavalt EAL rahvasprindi KV üldjuhendile (ÜJ).Läänemaa MV ja Hepa KV rahvasprindi sarjad on alternatiivsed ja neil on kummalgi oma (ÜJ).Nendes sarjades ei anta punkte EAL rahvasprindi KV järgi.EAL sarja ja alternatiivsete sarjade vahele ei saa tõmmata võrdlusmärki,kuna need korraldatakse ositi erinevatel aluste(punktiarvestus,klassid,etappide arv jms). Küll aga korraldatakse kõik rahvasprindid Eestis vastavalt rahvasprindi võistlusmäärusele (VM),mille punkt 3.5 ütleb,et arvestusklassid määratakse juhendiga.Võistlusklasside määrangud on kirjas vastavates MV või KV ÜJ-s,mitte VM-s ja need kajastavad punktiarvestuse põhimõtteid.Võistluse korraldaja võib võistlusel masinaklassid määratleda vastavalt oma äranägemisesele,lähtudes kehtivatest normatiivdokumentidest,nt klasse liita,lisada,muuta.Punktiarvestuse süsteemi see vastava KV suhtes ei muuda.Analoogselt toimib ka Eesti ralli MV,kus nt MV punkte ei anta kõigis klassides eraldi,vaid vaadeldakse mitmeid ühisklasse. Käime ajaga kaasas ja ärme ole igas vanas asjas nii kinni,Mosseliiga ei kao SU klassi pärast kuhugi,vaata ise mis toimub näiteks sõidab Pleschanov Kõpus hoopis 2WD-ad ja ei sõida Liiga arvetuses.[b][/b] |
|
|
Postitatud: 4.02.2010 23:40:11 Kalle...see miks Pleshanov sõidab 2wd-a klassis on hoopis teised põhjused! Kui tahate tuua uusi tuuli rahvasarja, siis palun tee ML klassi kõrval SU klass ja kõik ok. Praegu ikka hävitab see küll mosseliigat! Uute pritsungitega LADAde vastu lihtsalt me ei saa mossega (jah, jätame libeda välja)! Igatahes minu ettepanek on see, et kui ei ole võistlusel eraldi ML klassi, siis see võistlus mosseliiga arvestusse ei lähe! Samas kui SU klass on vabam ja võimaldab kasutada ka kruusarehve ja slick rehve, siis võimalik, et mõni mossega sõitja tuleb selles klassis hoopis rajale...saab siis ju ka mosset rohkem tuunida. Igatahes on see asi praegu toores ja ei meeldi väga kellegile, kellega sel teemal rääkinud olen. Igatahes Kõpus arutame seal olevate ML sõitjatega seda teemat ja eks siis näib mis otsused tulevad. |
|
|
Postitatud: 5.02.2010 01:27:54 Kalle ... kas korraldajal on väga suur kulutus osta kolm karikat juurde. Need maksavad kindlasti vähem kui üks osavõtutasu võistlusel osalemiseks. Sa küsisid kas ma käin võistlustel karika pärast ... siis vastus on loomulikult jah ... mille pärast siis veel????? Ma ei taha kuidagi olla pidur uutele tuultele ja see on kõik väga positiivne, et midagi uut tehakse. Aga kui seda tehakse millegi muu arvelt ... siis sellega ma nõus ei ole!!! Ütle mulle, mis kutsub mossemehi rajale, kui sa pead täiesti ebavõrtsetes tingimustes ja masinatega võistlema.... lootus mingigi normaalne koht saada on nulli lähedane. Mis moodi saab standardrehviga sliki või kruusaka vastu????? Ise oled liigaga tihedalt seotud ja olid ka otsuse juures, et konkurentsi tihendada ja rahakotti vähendada tuleks teha standardrehvid liigas. Praegune käik sellele on minuarust just risti vastupidine. |
|
|
Postitatud: 5.02.2010 09:38:21 Nagu ma näen on suur poleemika tekkinud nendel kes on karika pärast väljas mitte enam sõidu lusti pärast ja Liigat see ei hävita,sest Liiga maksu järgi on näha kuipalju on makstud tasu ja kui suur on huvi on sellel aastal sõita Liigas.Minul on maks makstud ja ma sõidan Liigat ja SU-d ning ei vingu.Lause et seda tehakse millegi muu arvelt..... on et võetakse kelleltki karikas ära ja selle saab keegi teine on ikka jama küll ,kui vaadata seda rahvasporti siis see ongi üks igavene ebavõrdsus ja see on olnud ka liigas sees aga ma arvan et see on olnud siiani vaikne ja pole ju tahtnudki kedagi peedistada kuigi oleks võimalusi ja põhjusi küll ja küll.Iga algus on olnud toores ja ajapikku loksub kõik raamidesse nagu see SU klass sõidame vaatame ja siis muudame,ei saa kohe hakata iga asja pele nina kripsutama nagu lasteaed oleks,jääme ikka inimesteks kui on võimalik ja kui ei ole siis pole midagi teha oleme need kes me oleme.Kes vingub iga asjapeale kes on nõus jne.,sellel aastal on niikuinii hulka väiksem osavõtt ja muu selline ja kui veel hakata sorteerima mida panna kalendrisse mida mitte siis aasta lõpus tagasi vaadates ei ole ma usun meeldiv vaatepilt ja seda oodataksegi et korraldajad omavahel riidu läheks see oleks meie alaliidule meelejärgi.Praegu oleme nende korraldajatega kes on korraldatud võistlustel viibinud tihedalt arutanud asju mis toimub ja mis ei toimu meil sellel aastal.Te ei ole kahjuks saanud osaleda nendel võistlustel oleks ka kindlasti vestlustest osa võtnud ja siis ei oleks ka poleemikat.Ärge tehke enneaegselt sääsest elevanti ja kui tõesti tunnete et karika riiul jääb sellel aastal tühjaks siis on ju muid võimalusi(ma olen juba neid mossis nägusid raja ääres näinud,nagu väike lasteaed kui alustasin oli lõbus seltskond aga see on muutund üksteise peale tigetsevaks ja kadedaks rahvaks)mina sõidan küll fan-i pärast ja siiani on ka tähtis seltskond,tuled ajad juttu ja lõbutsed,kui läheb hästi on hea kui halvasti proovime uuesti. .Kas siis tõesti peab pöörama üksteise vastu et enam ei suudeta inimesteks jääda.Tervitades Kalle. |
|
|
Postitatud: 5.02.2010 09:49:20 · Muudetud: Väikevend Tore, et meid lasteks sõimad, kuid nagu oled aru saanud, pole ka mina karikapeale sõitnud, kuigi ma ei salga...tore on neid saada! Kalle...ega sa ise parem pole kahjuks...see, et kohe teisi vastu sõimama hakkad, ei näita ka sinu täiskasvanulikust! Kas ma olen iga asjapeale vingunud? Minuteada on see esimene asi millepeale häält tõstan. Järgmiseks on mul ettepanek teha rahvaspordisarjas ainult üks klass...siis saavad ju ka kõik sõita ![]() |
| . 1 . 2 . 3 . >> |
|
Lehekülje laadimiseks kulus: 0.021 sekundit Powered by miniBB © 2001-2007 |