Moskvich Liiga kodulehele

· Pealeht · Statistika · Registreerimine · Otsing · ABI · Keel · Jututuba · Kodulehele

Moskvich Liiga foorum —› VÕISTLUSED —› Koeru talv 2010
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Postitaja Tekst

Postitatud: 12.02.2010 13:33:31 · Muudetud: Alar

Okey. Sa siis ikkagi, Heiti, vist ei soovi süveneda sellesse mida kirjutatakse ja mille kohta sinult selgitusi soovitakse. Tüüpiline ametnik...
Sorri aga ma ei viitsi kah rohkem selgitada ja lõpetan siinkohal. Kahju on, et nii on.
Aga kardan, et kui te sama suunaga (õigemini teil ju polegi suunda, ajate niisama korraldajaid nagu tüütuid kärbseid eemale) jätkate, ei ole meil aasta pärast siinsamatsemas foorumis enam millestki rääkida. Kahjuks. (Kahjuks kasvõi juba sellepärast, et siis pole kellegil parastada, et teil - ja ka sinul- polnud oma jäikuses õigus)
Sest tundub, et olenemata rahva häälest te jätkuvalt ei taha mõista kuhu poole te peate masse suunama vaid lõigute neil lihtsalt nüri noaga mune otsast.
Tervitan rahvasporti taas aasta pärast (umbes Koeru RR paiku see igal aastal nagu nõiaväel juhtub) ja ilmselt toon siis juba vähemalt Mosseliigale lilled kurika sisse. Aga kardan väga, et see õnnetu kurikas seisab keset väljakut üksinda püsti. Ei olegi kedagi kes ümber selle tiirutades võistlusi pidada tahaks. Ja ongi hundid söönud, mis siis ei lambaid enam olemaski pole.
Aga paadunud optimistina loodan, et võidab siiski terve mõistus. Et keegi võtab kätte, lööb platsi pudulojustest puhtaks (sorry, Heiti) ja teeb ära. Nii nagu on õige. Ja õige on ALATI nii nagu soovib enamus -kandepind keda te esindama, mitte keeldudega valitsema olete kutsutud.
Tark mees on nüüd rääkinud....

Postitatud: 12.02.2010 19:29:33

Heiti. meil maal on kõnekäänd
Mida konnad siis tegema hakkavad, kui iga mätas hüppama hakkab

Postitatud: 14.02.2010 01:08:13

Heiti kuidagi sita maik jääb suhu vanasti olid just kui oma------ nüüd--- ei mõista jutt just ku savi'etsi suust just -kui oleks aga samas---

Postitatud: 14.02.2010 01:09:39

ära pahanda

Postitatud: 14.02.2010 19:48:34

Mäger, saa aru, Heiti tahab varsti Tallinna linnapeaks saada! Aga sinna valitakse ainult superhämajaid. (Endiste) sõprade peal on ju hea seda hämamist harjutada.

Postitatud: 14.02.2010 20:30:04

Pole hullu. Ega sõbrad jäävad ikka sõpradeks! Vähemalt meie Heitiga! Olenemata mõningastest ilmavaatelistest erimeelsustest (ja nagu tähelepanelik lugeja isegi mõistis, siis ega minul isiklikult polegi mingit veendumust)
Head sõbrapäeva teistelegi!

Postitatud: 14.02.2010 20:34:32

Härrased ja seltsimehed !
Täna ikkagi sõbrapäev ( kuigi ma ei saa aru, miks ainult üks päev ) ja olgu, mis on olnud ning tulgu, mis veel tuleb, kuid ärgem siis täna enam jaurakem, hämagem, demagoogitsegem, vaid oleme lihtsalt SÕBRAD edasi
vat nii.

Postitatud: 15.02.2010 08:29:42

Riputasime oma küla kodukale Koeru Talv 2010 legendi I osa üles: http://www.hot.ee/vaokyla/legend.pdf
Sai see tehtud vastupidiselt RSK nõudmistele katsete osas vägagi täpne, lisaks legendi positsiooni numbrid seotud kaardil vastavate kohtadega. Praegu seda vaadates arvan, et see oleks meil vist hommikul käest ära korjatud ja asendatud Kõpu stiilis Muhu mustriga valgel lehel.

Postitatud: 15.02.2010 13:43:41

Ma olen hingepõhjani liigutatud, et meie rada võrreldakse millegi niivõrd kauniga nagu seda eelpoolmainitud muster on. Paraku kurvastuseks pean tunnistama, et oma teatavas robustsuses ei suudaks ükski meist isegi oma mõtetes midagi muhu mustri sarnast valmis nikerdada. Kui rada siiski rahvuslike motiividega võrrelda, siis piisaks täiesti kui piirduksime mulgi paelaga olgugi, et võidusõiduks see lahendus just parim pole, kuigi mingiks nn. mittekiiruslikuks saaks sealt abi küll.

Mis puudutab"mustrit valgel lehel" siis järgmine kord(6 märts) me võime ju ka lehe värvi muuta kui see abiks on , aga mis puudutab "mustri" täpsust siis võiks kõikumisi võrrelda nõela paksusega muhu mustris, sest paraku lagedatel on täpsuseks 1cm ja metsas 10 cm auto juhipoolsest külest võetuna meeter raja servast. Kogu rada on üles võetud geodeetiliste punktidena x ja y telje suhtes kiirusel 10km/h(järsemates kurvides veelgi aeglasemalt) iga sekundi tagant min. seitsme sati vahelt mõõdetuna. Kui tarvis on võimalik välja lasta ka pikiprofiilid, kurvi raadiused,algused lõpud jm. selline rääkimata vahemaadest, paraku alakomitee arvates on see tänastel rahvarallidel liigne info ja nagu Koeru näite pealt näha ka keelatud. Ma olen täesti nõus, et nii nagu oli plaanis Koerus katset sõita saekaatri territooriumil siis seal on tõesti kehva ilma legendita tiirutada, sest peale valvuriputka on ju kõik lumehunnikud ja puudepakid täitsa ühtemoodi, sinna vahele võib ära eksida küll

Postitatud: 15.02.2010 14:24:21

Ära, siis kohe nii puudutatud ole. Paraku ei saa mina aru, mis kasu on sellest Mulgi paelast,
sõites rallit. Selge, et kopeerisite GPS seadme track-i paberile aga miks Te kaardi alt ära tõmbasite?
Teadupärast on kaart maapinna üldistatud, vähendatud ja leppemärkidega seletatud mõõtkavaline kujutis, mis näitab, kuidas objektid üksteise suhtes paiknevad. Antud pael lihtsalt ei vasta ühelegi eelnevale tingimusele.
Täna on meil tõesti lumevallid ja paelalt eksida võimatu. Oleks aga trass analoogselt põllul lumevaesel talvel, siis eksleksid võistlejad rõõmsalt siiani mööda põldu. Tegelikkuses on tänapäeval GPS seadmed pea iga autojuhi taskus ( ja paljud kasutasid seda ka Kõpus ), nii et piisaks, kui trass ( mitte ainult start ja finiš) kirjeldada x y koordinaatidega. Oleks korraldamine tunduvalt odavam ja kaardilugejal ka midagi mõistlikku teha.

Postitatud: 15.02.2010 14:35:31 · Muudetud: Kritisaator

habe kirjutas:

Kui sul on midagi tarka mõttes tee ära ag a ära krt targuta teiste kallal.Ma ei ole kunagi sinu noodistatuid kilomeetreid läbinud kuid Koeru omi sa küll õpetama ei sobi.Ja kui sa räägid midagi ridadevahelt lugemisest siis selleks ei ole kõrgharidust vaja,kasuta oma empaatiat mida sulle on antud rohkem kui teistele.Alaril on õigus,midagi tuleks teha ise,mitte teistele tõrva pähe valada.P.S 120 ööbijat ei ole veel 120 sõitjat.Ära krt targuta....Vaata vene multikat"Kingitus kõige nõrgemale"Sorry sa vist ei tea seda.

Alustame sellest, et kõigepealt sõida ja siis mölise. Teiseks kui sõidad, ole nii kõva mees et võida ära (nagu Toomas Henk eelmine aasta Mossega tegi!). Ja kolmandaks me räägime praegu osalejate numbrist 105-116 masinat; 300+ osalejat, kellest ma TEAN 10+ tegelast kel on kodus PUURIGA auto; u. 40 tegelast, kes vähegi mõistliku rahanumbri ja rahvaautospordi ülesehituse puhul oleks KINDALD osalejad mõnedel sõitudel; siis veel teist samapalju, kes võib-olla mõtleksid ka mõnikord rahvasporti sõita ehk kokku u. 100 inimest. Lisaks ma ju ei TEA, mitu pärissportlast veel "salaja" masinates kaarti loevad jne, on neid nägusid ikka olnud ka omajagu. Ja et Sa teaks, siis ainult tänase hommikuga lisanud päris mitu masinat pärissportlaseid... vähemalt on neid mehi/naisi nähtud üle ühe korra tõsisemalt mootorisporti tegemas. JA sajatused EALi idiootsuste pihta ei taha mitte lõppeda.

Koeru mehi Road Booki tegema pole kunagi keegi õpetanud aga see pole veel ralli. Mul on olemas ka Don Barrow programm, ma võiks lisada Legendi maailma suurimate vanatehnikarallide kombel fotosid, loomulikult tekitada rahvusvaheline märgistus aga ma olen kõigest sellest TEADLIKULT eemal hoidnud, et mitte ronida võõrale mängumaale. Saa ükskord ometi aru, et pakasuuha sisutu asja ümber (Koeru 2010 legend on super ja LKd isegi esmapilgul mõistlikud aga kõik seal ümber koos RAHAnumbriga on BS) ei tee asja ennast veel "heaks ja õigeks". Küsimus ongi sisus, mida kõigi mõeldavate asjadega hävitab EAL RSK ja korraldajad on siiani olnud omajagu truid lambukesed ja idiootseid käske ka täitnud. Koeru meestel oli HILJA selg sirgu lüüa... ja kurat, ma olen seda "tulemust" varsti 7 aastat "ette ennustanud". Nüüd masu lihtsalt kiirendas agooniat. Kunagisest täiesti käsitlematust hullusest-paugutamsiest turvavarustuseta autodega nuditi veel käsitlematum "asi" ja kulunumber korrutati kolmega. Traktoriralli on ka kiirem.

Postitatud: 15.02.2010 14:54:25

Kaardi peale kantud rada oli ATT-l üleval ja kui võrrelda punast joont rohelise põllu ja rohelise metsa kohal ning musta joont valgel paberil, tundus see olemasoleva loodusega palju rohkem kooskõlas kui punane rohelisel.
Enamusel autojuhi taskus oevatest seadmetest ei positsioneeri end mitte x,y telje põhjal vaid igasuguste põja-lõuna-ida pikkuste-laiuste järgi ning vajavad hoopis vähemate sattide vaatevaljas olekut millest tulenevalt on nende täpsus kehvem mis ei tähenda, et kui koordinaadid nendele seadmetele arusaadavaks teha nendega rajalt ära eksiks.

Postitatud: 15.02.2010 17:25:28

Kõik GPS seadmed töötavad analoogselt. Et seade mingigi tulemuse annab on vaja minimaalselt 3 satikat. Olukorda, kus korraga on nähtavad 7 satti praktiliselt ei ole. Tõsi hiljem on orbiidile lisatud täiendavaid satikaid ( neile algsele 7 le), mis suurendavad täpsust. Paraku tõest rada ei saa kunagi GPS- iga kirjutada kuna segavateks faktoriteks on pilves ilm ( eriti lumi ), puud jne. Praktikas erineb umbes 10 km pikkune trass korduval kirjutamisel ca 200m. Ja põhja suunda näitavad nad alati, kui ise ei ole teisiti seadistanud.

Postitatud: 15.02.2010 18:38:34 · Muudetud: olavi

Olgugi, et mu üks lemmiklauseid on "et suures teedeehituses bussipeatuse jagu mööda panna pole veel mingi eksimus" siis tõele au andes kui see aparatuur mis mul kasutada on peaks 10 km-i peale 20 meetritki eksima oeks asi väga imelik ja väga halb ka, kahtlemata on selline eksimine võimalik, aga mitte masinatest vaid inmfaktorist sõltuvalt. Kuna eestis on hetkelgi pooleliolevaid 3-d objekte ja päevast päeva valmib uusi projekte siis on päris hull olukord kui ükskõik milline mõõt segast peaks taguma, sest masinamehele pole enam muud ülesannet jäänud kui edasi-tagasi sõita.

Postitatud: 15.02.2010 20:20:55

Olavi, ega ma kahtlegi , et Sinul on kasutada MC2 anduriga väga täpne ( kuigi, ilma otsenähtavuseta ikkagi mitte toimiv) seade. Põhiküsimus ikkagi selles, et mida kuradit võistlejatel ilma mõõtkavas aluskaardita teha on? Kas nad peavad ATT oleva kaardi maha joonistama? Seepärast ma soovitangi varustada antud Mulgi pael tähtsamates punktides
koordinaatidega ning valge leht mõõtkava ja põhja suunaga. Samas eelistaksin mina kraadide asemel UTM kordinaate, kuna neid kasutavad nii REGIO, kui ka EOMap.
Need on lihtsalt minu mõtted ja ei kandideeri absoluutsele tõele. Tõde sünnib diskussioonis.

Postitatud: 15.02.2010 20:42:09

No eks neid erinevaid plaane oli, aga kui teisipäeval hakkas korralikult sadama, kolmapäeval veelgi korralikumalt tuiskama ja neljapäeva hommikuks oli kogu rajast ainult aimatav mälestus ja pärastlõunaks ilmnes, et arvuti milles on legend ei ole nõus seda sealt välja andma oli juba piisvalt huvitav küll ja kui õhtuks oli selge, et arvuti ajaski käed puusa ja et lume rammimine hävitas kahe kuu töö raja ettevalmistamisel oli tõepoolest palju kiiremaid toimetusi kui põhja-lõuna suunda meeles pidada.

Postitatud: 15.02.2010 21:15:24

No näed! nii lihtne see ongi !
Teades nüüd tagamaid , ei näe vast ükski võistleja enam põhjust mõistmatult õlgu kehitada. Olen ise sama jama läbi teinud. Nüüd teen igal õhtul eelnevast koopia ja võtan veel ka pulga peale.
Aga edu, ja, nagu ma aru sain, siis 6 märtsil saavad võistlejad juba täie raha eest lumes hullata !

Postitatud: 15.02.2010 22:07:45

Just nimelt 6 märts. Kõik katsed saavad rohkemal või vähemal määral muudetud ja päris kindlasti olulisemalt laiemad, katsete pikkust tuleb pisut juurde ja tühisõitu jääb vähemaks. Lubada ei julge(tedagi miks),aga homme peaks olema juhend kuskil üleval.
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .

Lehekülje laadimiseks kulus: 0.019 sekundit